5 Mayıs 2013 Pazar

GOOGLE PAGERANK NEDİR

 

Google Pagerank Nedir



Google Pagerank,bu kelime Webmasterlerin en çok kullandığı terimlerden biridir. Google pagerank demek bir nevi internetteki bir Web Sitenizin Google Tarafından 10 Üzerinden vermiş olduğu bir not sistemidir. Google bu notu neye göre veriyor derseniz okullarda yazmış olduğunuz makaleleri örnek alabilirsiniz. Yazmış  olduğunuz makaleler kopyalama değil tamamen size özgü bir yazıysa  ona göre not alırsınız. Google  Sitenizde yayınlamış olduğunuz yazılara  bakarak sitenize kendi kanaat notunu vermektedir. Peki bu notta neleri baz alıyor derseniz? Site Tasarımınızdan Tutunda Sitenizin Anahtar Kelimeleri, Ziyaretçi Sayısının çokluğuna kadar bakıyor.
Pagerank Değerini Nasıl Yükseltirim ?
Yukarıdada söylemiş olduğum gibi Pagerank yükseltmeniz İçin sitenizin içeriği özgün olmalıdır. Kopyala yapıştır sistemi  Google tarafından sevilmiyor. Eğer bir bloğunuz varsa Blogunuzu güncel tutmanız. Googlenin çok hoşuna gidecektir.Güncel konular eklerken aşırıya kaçmayın blogger bloğumda Yaptığım bir denemede 50 Yazı sonra uyarı vererek Sitenize Bugün Çok Fazla Konu Eklediniz diye bir mesaj veriyor. Buda googlenin hoşuna gitmiyor.
Sitenize Pagerank Değeri Yüksek Sitelerden Backlink alın. Pagerank değeri yüksek siteden link almanız Googlenin sizin sitenizin güvenilir olduğunu göstermesini sağlar.
 Googlenin öyle bir yapısı varki yazmış olduğunuz her kelimeyi özgünse indexsine alıyor. Bazıları farklı başlık atsada içerisinde aynı yazı olduğu için pek kaale almıyor. Ama aynı başlık içerisinde farklı bir yazı olduğunda bir bakıyorsunuzki  ilk sırada siz varsınız. Bunun nedeni de içeriğin içerisindeki kullanmış olduğunuz kelimeler. Eğer fark edilmek istiyorsanız yazınızın içerisinde yazınızda vurgulamak istediğiniz kelimeleri  Altı çizili olarak yazarak bu kelimeyi hem ziyaretçilerinize vurguladığınız gibi arama motorlarının robotları da farkına varıyor.

Sitenizde yazmış olduğunuz her yazıya muhakkak konuyla alakalı Görsel Resim Ekleyin. Veya  Video Ekleyin. Bu sitenize gelen ziyaretçilerin sitenizde daha uzun zaman geçirmesini sağlayacaktır.
Sitenizin Sadece Google ile iyi olmasını düşünmeyin diğer Arama Motorlarınıda göz önünde bulundurarak SEO çalışmasını iyi yapın.
Yazmış olduğunuz yazıların  yorum kısımlarını açık bırakın. sitenize gelen ziyaretçiler yazılarınıza yorum yapabilsinler. Yapılan yorumlar tamamen özgün yorumlar olacağndan Google  bunları bile İndexleyecektir.
Pagerank değerim yükselince ne oluyor derseniz sitenize yazmış olduğunuz yazılarda sizi ilk sıralara doğru yükseltiyor. Yükseltme nedenide Googlenin verdiği Kanaat Notu sizi güvenilir bir site olarak gösteriyor ve sitenize değer veriyor anlamına gelmesidir.


Daha fazlasını öğrenmek isterseniz ücretsiz eğitimlere sizde katılabilirsiniz
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.


(alıntıdır)
kaynak: http://goo.gl/NTNnT










 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder