10 Mayıs 2013 Cuma

MAKARNA HAŞLAMAK

Mükemmel Makarna Nasıl Haşlanır
Makarna haşlamakta ne var demeyin! Ünlü şefler 3 farklı yöntemle makarnalarını pişiriyorlarmış.

Bunlardan ilki klasik bir yöntem olan bol su ve tuzla makarna haşlama yöntemi.

İkincisi; az su ile makarna pişirme yöntemi. Bu yöntemde tencereye oda sıcaklığında makarnayı biraz geçecek oranda su koyun, makarnaları atın, tuzlayın ve kaynatın.

Üçüncü yöntem ise bir kabın içine ince kesilmiş makarnalarınızı koyun, buzlu su ile üzerini kaplayıp yarım saat bekletin. Daha sonra süzün ve üzerine tuzlu kaynar suyu dökün. Denemekte yarar var…







Ben sizlere kendi yöntemim ile pişirdiğim MAKARNA tarifini yazayım.
1- Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun.

2- Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket makarna ve bir tatlı kaşığı tuzdur.

3- Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.

4- Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.

5- Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.İdeal pişirme süresi 10-12 dakikadır.

6- Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.

7- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

8- Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede yaptığınız bir sos ile karıştırıp servis yapın. 

Afiyet olsun...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder